Det blir dyrere å bruke strøm i vinter. Debattanten mener det også skyldes strømeksport.  Foto: Glen Musk

Høye strømpriser svir

Nå er det vinter igjen og kulde så det holder. Strømprisene skal skrues opp maksimalt slik at vi skal føle at det svir, og vi må importere fra utlandet for å dekke norske beboeres behov. Det er det flere enn meg som ikke skjønner sammenhengen av? For noen dager siden fikk ikke leverandørene levert nok strøm på grunn av for lite kapasitet selv om det er nok vann i magasinene. I dag importerer de strøm fra utlandet på grunn av for lite strøm, men nettet er stort nok for strøm fra utlandet. Tar kilowatt mindre plass hvis det er produsert i Europa med gass, kull eller olje, og ikke vannkraft produsert i Norge?

LES OGSÅ: Spår høye strømpriser i hele februar

Og hva skjer med strømmen fra propellene på fjellet. Må denne strømmen sendes til Tyskland og deres eiere for å bli reprodusert der til norske forhold? Forstå det den som vil. Og så bygger vi svære strømkabler og gassledninger for å levere til Tyskland og England for så å kjøpe det dyrt tilbake. Men det er vel god butikk for eierne og bonus å tjene for toppene, mens menigmann skal svi nederst i støvkroken av lommeboka. Er så kaldt nå, så jeg vurderer sterkt å starte parafinovnen igjen for å bidra til varmere vær. Det er ikke nok med vedfyring.

Følg Adresseavisen Midtnorsk debatt på Facebook