Step by Step jubler over at de nå kan åpne for dansetimer med fysisk oppmøte. - Vi kjører digitale timer denne uken, men er klar på dansestudioet fra førstkommende mandag, sier daglig leder Hilde Hellan.  Foto: Roar Blåsmo-Falnes

Digital Åpen skole - et viktig bidrag i koronatid

Adresseavisen har mandag en nyhetssak som omtaler Digital åpen skole, et tilbud til 10.-klassinger i Trondheims-området som snart skal søke videregående skole. Det er med skuffelse jeg opplever at dette presenteres og vinkles på en negativ måte. Alle videregående skoler i Trondheims-området presenterer i uke 2, 3, 4 og 5 sine skoler. Dette har vært gjennomført i flere år, som en del av flere tilbud til avgangselevene i grunnskolen. For årets avgangselever har covid-19 satt en stopper for både for Karrieredagene i oktober, hospitering i videregående skole i november og Åpen skole nå i januar.

LES OGSÅ: Letter ikke på lokale tiltak, til tross for lave smittetall

I desember håpet vi på å få gjennomført Åpen skole slik at elevene kunne besøke de videregående skolene i mindre grupper, etter en påmeldingsordning. Men så ble det rødt nivå og disse planene måtte legges bort. På meget kort tid greier de videregående skolene å endre planene. De stiller etter planlagt tidsplan, med «Live event»-sendinger. Samtidig som de presenterer skolen og de forskjellige utdanningsprogrammene, svarer de direkte på spørsmål som stilles i en livechat som går parallelt.

I Adresseavisens artikkel nevnes ikke KVT som hadde en flott sending onsdag kveld. Charlottenlund videregående skoles innhold kom ikke i skyggen av noen tekniske utfordringer torsdag kveld. Mandag kveld denne uka gjennomførte Thora Storm videregående skole en meget bra sending fra sin skole. Jeg håper inderlig Adresseavisens artikkel ikke skremmer elever og foreldre til å følge de kommende sendinger fra resten av de videregående skolene i Trondheimsområdet. Dette blir den eneste mulighet for å få nær kontakt med den enkelte skole for årets søkere.

LES OGSÅ: Danseskolens store show måtte avlyses høsten 2020 på grunn av korona.

Jeg vil benytte sjansen til å takke alle dere som jobber på de ulike videregående skoler for at de gjør denne innsatsen for årets 10.-klassinger. Jeg oppfordrer også alle 10.-klassinger og dere foreldre til å følge sendingene fra alle videregående skoler. Påloggingslenke finner dere på den enkelte videregående skoles nettside.

Følg Adresseavisen Midtnorsk debatt på Facebook