Familien på Melhus testet positivt og måtte sitte ti dager i karantene. Det var krevende med små barn.  Foto: Privat

Koronasmittet familie: Ti dager i isolasjon er lang tid for en familie med små barn

2021, året hvor alt skulle bli bedre, kunne ikke fått en dårligere start. 8. januar, på femte dagen i karantene testet vi, to voksne og babyen vår på seks måneder, positivt på covid-19. På mirakuløst vis slipper 4-åringen vår unna og har vært i kjempeform samtidig som vi andre har vært kraftig reduserte. Kjempekombinasjon. Vi ble smittet av en nær familiemedlem som fikk smitten fra jobben i helsevesenet.

LES OGSÅ: Fortsatt et stykke igjen før vi kan senke skuldrene

Opp i det hele skulle vi ha tatt over det nye huset vårt og flyttet. Med et i utgangspunktet stramt flytteskjema har dette medført stress og bekymringer i en situasjon vi ikke har kontroll over. Jeg går rundt i isolasjon med en klump i magen og høye skuldre. Jeg vil presisere at vi har vært heldige og har hatt et mildt forløp. Vi har vært influensasyke. Babyen fikk anfall med falsk krupp, noe vi opplevde som skremmende. Vi har heldigvis ikke smittet noen. Vi står dette av.

Familien har brukt karantenetiden på blant annet å male.  Foto: Privat

Likevel vil jeg fraråde på det sterkeste å bli smittet med covid-19. Jeg har siden pandemiens start vært lite bekymret for å bli smittet. Vi er jo unge og friske. Nå har jeg erfart at det fører med seg mange negative konsekvenser selv om man ikke blir veldig syk. Ti dager i isolasjon er lang tid for en familie med små barn. Og spesielt lenge når man skulle ha tatt over hus og flyttet.

Se Adresseavisens store oversikt over koronasituasjonen i Trøndelag her

Takk til alle de fantastiske menneskene i helsevesenet som jobber med pandemien. Vi rakk ikke å teste positivt før en lege ringte og hørte hvordan vi hadde det. Takk til deg på teststasjonen på Melhus som med innlevelse testa Tøddels (fireåringens kosedyr) før ungen selv ble testa. Jeg er glad jeg bor i Norge.

Følg Adresseavisen Midtnorsk debatt på Facebook!