Innleggforfatteren mener arbeidsgiverforeningen ikke har fulgt spillereglene under lønnskonflikten.  Foto: Presteforeningen

Ærlig talt, KA

Hva vil det egentlig si å få noe oversendt i forkant? Om kvelden tirsdag 29. desember i fjor la avisa Vårt Land ut en sak på sine nettsider der KA (Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter) lanserte et forslag til løsning på streiken i kirken. Vår opprinnelige respons på dette var at det oppleves krevende at arbeidsgiver forsøker å forhandle gjennom media, og at vi ønsker at de videre forhandlingene skal finne sted hos Riksmekleren.

I etterkant har KA ved flere anledninger sagt at fagforeningene fikk forslaget oversendt i forkant. «Riktignok kort tid i forkant, men i forkant», for å sitere avdelingsdirektør i KA Ingrid Tenfjord i Vårt Land 4.1. Liknende ble også sagt av administrerende direktør i KA, Marit Halvorsen Hougsnæs til Vårt Land 30.12. og gjentatt av KAs kommunikasjonsdirektør Trygve W. Jordheim i et debattinnlegg i Midtnorskdebatt (Adresseavisen) 6.1.

Til det vil vi ganske enkelt påpeke at med mindre Vårt Lands journalister skriver og publiserer artikler på to minutter, har KA sendt sin skisse til Vårt Land først, før de informerte fagforeningene. E-posten til fagforeningene ble sendt fra avdelingsdirektør Ingrid Tenfjord klokka 20.33 femte juledag. Saken i Vårt Land har publiseringstidspunkt klokka 20.35 samme kveld.

LES OGSÅ: To åpne spørsmål til KA

KA prøver å skape inntrykk av at de er både løsningsorienterte og følger spillereglene, ved å gjøre det til et spørsmål om minutter. Like fullt er realiteten at offentligheten ble gjort kjent med tilbudet samtidig som oss. Dette er spesielt krevende for oss fordi KA i sitt tilbud kommer med nye økonomiske krav som ikke har vært med i forhandlingene tidligere. Dette oppleves ikke greit.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook