Pandemihåndteringen er en skandale

Vi er blitt innprentet huden full siden 12. mars 2020 om å vaske hendene og holde avstand. I tillegg har landet vært nedstengt i en lang periode, noe som har ført til sterke begrensninger i kontakten med familiemedlemmer og andre. Det norske folk har vær fantastiske og fulgt lojalt opp alle krav og oppfordringer fra myndighetene. Dette har vært vanskelig for mange og spesielt for dem som har sine kjære på syke- og aldershjem.

LES OGSÅ: Utplasserer helsepersonell på Værnes og Storlien

Det som er skuffende og uakseptabelt er myndighetenes lemfeldige holdning til dette med importsmitte. Det er etter min mening en skandale at hundrevis av fremmedarbeidere fra land med stor smitte i flere måneder har fått anledning til å komme hit uten pålagt testing og karantene. Tenk bare på hva dette har ført til for et lite samfunn som Hyllestad i Sogn og Fjordane. Jeg synes synd på ordføreren som måtte stå fram og fortelle at de ikke hadde kapasitet til å takle dette.

Nå etter 8–9 måneders betenkningstid har myndighetene bestemt at alle skal testes og skal i karantene, når de ankommer våre grenser. Det er bra, men å «gamble» med vår helse i så lang tid, er helt uakseptabelt.

LES OGSÅ: Regjeringen innfører testplikt for reisende til Norge

Regjeringen har totalt feilet i arbeidet med å begrense importsmitten. Jeg begynner å bli møkka lei formaningen om å holde avstand og vaske hendene når myndighetene er så inkonsekvente i pandemihåndteringen. De ansvarlige myndigheter har lukket mange dører for å begrense smittespredningen, samtidig som døra til verden omkring oss har stått på vidt gap. Denne håndteringen står til stryk.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook