Det er et hån å sammenlikne pandemien med krig og de som er utsatt for nød, mener innleggsforfatteren.  Foto: NTB / Scanpix

Kjære alle forståsegpåere

Vennligst slutt å sammenligne koronapandemien med krig og okkupasjon utført av despoter og militære makter. Det er en hån mot dem som har opplevd og opplever krigens grusomheter. Vi blir ikke jaget fra landet vårt. Vi bor ikke i flyktningleir. Vi blir ikke fengslet og torturert. I vårt lille land overvintrer vi ikke i berghuler på Finnmarkskysten. Vi blir ikke fengslet for våre meninger eller etnisk opphav.

LES OGSÅ: Vi tenger hverandre

Derimot har vi mer rent vann enn vi klarer å forbruke. Mer lys og varme enn vi klarer å benytte. Mer klær enn vi trenger, og har plass for. Mer mat enn vi kan få spist. Mer underholdning og informasjon i alskens medier enn vi klarer å fordøye.

Jeg vet utmerket godt at mange barn og unge sliter i disse tider, og det er fryktelig trist at de ansvarlige etater ikke har oversikt og ressurser til å hjelpe. Våre eldste i samfunnet har en deprimerende tilværelse, med ensomhet, dårlig bemanning på sykehjem og kutt i besøk av hjemmesykepleie.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook