Foto: Rune Petter Ness

Lærer i Trondheims-skolen: Må man fatte alle vedtak i siste liten?

Koronaen har ikke tatt juleferie, men det har elevene og de ansatte i skolen som skal komme tilbake på jobb i morgen. Det var gjennom hele våren stor frustrasjon knyttet til at de ukentlige pressekonferansene som endret arbeidsvilkårene for store og små i skolen kom på fredag rett før arbeidsdagens slutt. I så måte har denne overgangen til «rødt» nivå overgått trenden fra før sommeren.

Først melder Trondheim kommune gult nivå, så melder regjeringen senere på kvelden om rødt nivå. Dette medfører for mange at man må planlegge ikke bare en helt ny undervisningssituasjon (det skal alltids gå fint), men at skoler som er store og komplekse organisasjoner må endre hele måten skoledagen er organisert på. Dette må rent teoretisk gjøres i tidsrommet 0800-0815 frem til elevene står i skoleporten.

LES OGSÅ: Hei, jeg heter Terje og er alkoholiker

I praksis er det selvfølgelig ikke sånn, nok en søndag er det mange som må områ seg. Planer må legges på kveldstid. Når det er sagt. Hjemmeskole mandag og tirsdag for ungdomstrinn slik kommunedirektøren i Trondheim har bestemt er for så vidt fornuftig, og nødvendig for at alle sikres en god og trygg skolehverdag. Nok en gang spør man seg om flere ting.

Det er jo ikke sånn at regjeringen manglet beslutningsgrunnlaget for dette før en drøy time før søndagsrevyen? Det er heller ikke sånn at Trondheim kommune burde kunngjort sine tiltak på et rektormøte én time før varslet pressekonferanse fra regjeringen. For å sitere en kollega «Det ville vært komisk hadde det bare vært morsomt.»

Så hva er løsningen? Kanskje man skal begynne å snakke litt sammen, og ikke fatte alle vedtak i siste liten?

Og et lite redigert tillegg: For mange andre er dette verre enn oss, spesielt bedrifter som nok en gang må stenge ned. Her bør ordningene komme kjapt på plass slik at 2021 ikke blir konkursenes år. Det er viktig at vi har et samfunn å vende tilbake til når alle er vaksinerte, friske og klare for vanlig hverdag.

Innlegget ble først publisert på Mats Ramos Facebook-side, gjengis med tillatelse.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter