Foto: Christine Schefte

Fortetting i Heimdal sentrum: Nå er det nok!

Det bygges og planlegges flere boligprosjekter i og rundt Heimdal sentrum med flere 100 leiligheter. Dette medfører økende trafikkvekst, og allerede nå er det ganske ille med to metrobusslinjer, ett lyskryss med alt for lite kapasitet med ett felt i alle retninger. Trafikken står stille, og køen går langt nedover Bjørndalen med den luftforurensingen dette medfører. Har tidligere etterlyst hos Statens Vegvesen fullføringa av veiforbindelsen til E6 fra rundkjøringa Kattemskogen, gjennom kulverten, Johan Tillersvei, som ville gjøre at alle som kommer nordfra, og skal til f.eks. Kattem, Lundåsen, utover Ringvål slipper å kjøre gjennom Heimdal sentrum. Dette vil klart hjelpe på.

LES OGSÅ: Sissel Trønsdal (Ap) om ny godsterminal: Nei til lokalisering på Heimdal

Jeg skjønner vi trenger flere boliger, men det må også legges til rette for buss og biltrafikk. Politikerne må ikke bare la utbyggere ture frem som de vil. Det virker for meg som det er kapitalen som styrer. Vil samtidig også henge på Søbstadveien, som trenger oppgradering. Busser og biler passerer med under en meters avstand uten ett markert fortau hvor skolebarn ferdes. Det er visst planlagt ei miljøgate, men den har kanskje havnet i bunken under den nye godsterminalen (planlagt i 20 år). Nei, nå må vi på Heimdal våkne opp. Skal ikke oppfordre til noen aksjoner, men kanskje «gå sakte» over ett par gangfelt med presse til stede vil gjøre susen.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter