RBK mottok nylig millionvis av kroner i koronastøtte! Det er da helt feil at disse «korona-erstatningene» skal gå til skyhøye lønninger til stab og spillere, skriver Erling Næss.   Foto: Christine Schefte

Kjære, stolte klubben vår: Er vi på ville veier?

Staute Markus Henriksen er hentet hjem! Han er en usedvanlig flott type. Derfor er det synd, at det er nettopp han, som her blir medium for nedenstående sak- og prinsipp-tenking.

Det er kommet for en dag, at Markus Henriksen har tegnet en fireårs-avtale med RBK. Dagbladet har på kommentarplass tidligere skrevet at de har flere kilder som sier Henriksen koster klubben 10 millioner kroner i året. Mange jeg har blitt kontaktet av, kaller dette «fullstendig galskap»! Det er vanskelig å være uenig i det fordi: En vanlig supporter på tribunen må jobbe i minst 20 år, for å tjene dette beløpet!

LES OGSÅ I DAGBLADET: Markus Henriksen på superkontrakt (ekstern lenke)

LES OGSÅ: Jeg kan bekrefte er at jeg ikke har ti millioner i lønn

Erling Næss er lite imponert over det han mener er høye lønninger.   Foto: bård sande

Sjekk ut: midtnorskdebatt.no!

RBK mottok nylig millionvis av kroner i koronastøtte! Det er da helt feil at disse «korona-erstatningene» skal gå til skyhøye lønninger til stab og spillere. I vår edle klubb burde det være selvsagt at spillerne i en sådan anstrengt periode frivillig gikk ned på sine høye lønninger.

Hvor er likestillingen som det snakkes så varmt om? Jeg vil tro at dersom spillere og stab i RBK-kvinner hadde fått Markus Henriksens lønn, ja, så hadde de tatt hjem både serie- og cup-mesterskapene i alle de årene! Akkurat så mye penger, er det faktisk vi her snakker om, til én person!

Hva tenker og mener sponsorene? Er de begeistret for slik raushet/sløsing? Må sponsorene heretter «øremerke» sine gaver?

Jeg har grunn til å tro at Henriksen hadde vendt nesen hjemover i alle fall, med andre ord RBK kunne fått han tilbake for et helt annet beløp! Apropos: Jeg er helt sikker på at for eksempel Bodø-Glimt, ikke ville betalt Henriksen mer enn det de andre spillerne der tjener!

Vi undres: Har sportslig leder Dorsin kanskje gjort en gedigen tabbe? Kanskje har noen trang til å svare?

Red.anm. lagt til klokken 17.45, 18. desember: Dagbladet skrev tidligere denne uken at flere kilder sier Henriksen «koster klubben ti millioner kroner i året». Overfor Adresseavisen har ikke Henriksen ønsket å kommentere lønn, men han sier han «absolutt ikke har ti millioner i lønn». I en tidligere versjon av dette debattinnlegget fremkom det påstander om hvor mye RBK har betalt for å få Henriksen til å signere. Dette er nå fjernet. Det er også rettet opp i en faktafeil: Det er snakk om en fireårskontrakt, ikke en treårskontrakt.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter