Ikke lag falske forhåpninger om at vi snart skal møtes igjen når du ikke mener det! skriver innleggsforfatteren.  Foto: Terje Bendiksby/NTB

«Men du, la oss ta en kaffe en dag!»

Kåseri: Du har nok hørt det før. Du møter på «Trine», ei gammel ungdomsskolevenninne tilfeldig forbipasserende på gata. Dere jatter litt om den der nostalgien og den sykt interessante karrieren Trine har fått som babyterapeut. Plutselig må dere gå videre og ordene «men du, la oss ta en kaffe en dag!» kommer ut av gapet til Trine.

Problemet er at Trine har gitt deg falske forhåpninger, igjen, gang på gang, år etter år. «Neeei, det passer ikke denne uken, jeg er veldig opptatt», skriver Trine over Messenger med en flau ape-emoji, hver gang. Uansett når man spør, nei, Trine er et opptatt menneske hun.

LES OGSÅ: Må en 10-åring på do like etter start i Røros, må sjåføren si «du må nok prøve å knipe igjen i et par timer»

I lys av dagen for psykisk helse ble det tatt opp at man egentlig ikke har et formål eller baktanke når man spør «Hvordan går det med deg?». Det er en (u)vane vi nordmenn har når vi møter på kjente forbipasserende, bare for å være hyggelig og høflig. Litt som Trine, som bare vil være hyggelig, men egentlig ikke vil ta den forbanna kaffen.

Jeg sier ikke at man ikke skal stoppe opp for å prate med gamle kjente. Det er bare hyggelig det, men ikke lag falske forhåpninger om at vi snart skal møtes igjen når du ikke mener det! Husk, det er mennesker som lyser opp og faktisk ser fram til å ta kaffe en dag, men fordi vi har folk som Trine så vil den dagen aldri komme.

DEBATT: Hvordan påvirker koronapandemien din jul? Send oss ditt innlegg her.

Er det bare jeg som er naive Skjønner jeg ikke en viss sosial kode for «la oss aldri møtes». Eller er dette faktisk en dårlig uvane folk/Trine har bare for å være hyggelig i øyeblikket?

Sist jeg møtte Trine fortalte hun hvor mye hun savnet å henge sammen og at vi snart må få tatt den kaffen. Så lei som jeg er av denne overhyggeligheten sa jeg: «Trine, du vet vi kommer aldri til å ta den kaffen?».

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter