Tiden er overmoden for et grønt taktskifte i Trondheim, skriver Høyres Peder Egseth.   Foto: Sara Høines

Det haster med å snu den dystre utviklinga i Trondheim

Red.anm.: Endring lagt inn 3. desember 2020: Miljødirektoratet oppga først at utslippene av klimagasser i Trondheim hadde økt med nærmere 10 prosent fra 2015 til 2018. Nylig endret direktoratet dette tallet til ca. 5 prosent. Endringen skyldes at det opprinnelig ble gjort en feiltelling. Samtidig med denne nedjusteringen av 2015-2018-tallene, ble det gjort en liten oppjustering av utslippene for 2009 til 2015.

NRK kom for noen dager siden med en sak om hvilke katastrofale konsekvenser klimaendringene kan få for byen vår, men også Norge. Temperaturen vil stige, de kraftigere regnskyllene blir kraftigere, 86 skidager i året reduseres til 23, og havet stiger. Dette vil ikke skje med et smell akkurat 1. januar år 2100. Endringene har allerede begynt – og blir større og større for hvert år.

Det haster med å kutte i den enorme økning i klimagassutslipp (over 10 prosent fra 2015 – 2018) Trondheim har hatt siden SV, Miljøpartiet de Grønne og Ap gjenvant makta i byen vår i 2015. Klimaendringen er for alvorlige til å ignorere. Klimastreikende ungdommer er for mange til å overse. De ser politikere som vinner valg med partiprogrammer hvor det står at klimaendringene er vår tids største utfordring, men skylder på alle andre når klimagassutslippene i Trondheim øker kraftig på deres vakt.

LES OGSÅ: Klimasmell for Trondheim - utslippene øker

LES OGSÅ: Ta deg en tur innom speilet, Egseth

Tiden er overmoden for et grønt taktskifte i Trondheim. Det må bli slutt på venstresidens idépolitiske verksted fylt med fagre målsettinger og gode intensjoner. Det er ikke tilstrekkelig. Vi trenger resultater. Leveranser. Flere suksesshistorier og flere grønne, private jobber innenfor blant annet klima- og miljøteknologi.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter