Innleggsforfatteren fryktet for at hun snmittet kolleger på St. Olavs. Ventetiden før hun fikk svar på smittetesten var krevende, men hun var heldigvis smittefri for korona.  Foto: Morten Antonsen

For en lettelse! Jeg har fått livet mitt tilbake

Jeg er en 62 år gammel sykepleier som jobber på St. Olavs hospital. På min avdeling treffer jeg daglig svært sårbare, kronisk syke pasienter som er til behandling flere ganger ukentlig. Jeg følger alle rådene sykehuset og FHI anbefaler. Meteren ble fra min side overholdt slik som anbefalt. Vi har vært forskånet fra å ha fått smitte i avdelingen. Det er jeg svært stolt av! Både pasientene og personalet har gjort sitt ytterste for å holde korona utenfor.

LES OGSÅ: Eldre par smittet. vet ikke hvor smitten kommer fra

Stor var min forbauselse da jeg våknet en lørdag på bobiltur på Røros og kjente at jeg var blitt forkjølet! Dette skulle jo ikke ha vært mulig ifølge FHI, Høie og Nakstad! Panikken kom sigende når det sakte, men sikkert gikk opp for meg hvilke konsekvenser min forkjølelse fikk. For inntil det motsatte var bevist, er det jo korona.

Jeg gikk straks i gang med å avtale prøvetidspunkt og møtte veggen. Det var helg og alt var stengt. Ikke en telefon for timeavtale til mandag var å oppdrive, ingen «dropp inn noe sted heller. Da dette marerittet startet, torde jeg ikke å forlate bobilen på grunn av potensiell smittefare. Jeg bekymret meg ikke for meg selv, men for alle de jeg traff som jeg nå hadde panikk for å informere om at jeg har satt dem i smittefare.

LES OGSÅ: – Plasseringen av teststasjonen har blitt en snakkis i hockeymiljøet

1. De gjaldt de på jobb: Beklager så meget hvis jeg har laget mareritt for driften. For dette angår hele personalet på min avdeling og alle pasientene jeg har møtt. Hvordan skal den daglige driften opprettholdes hvis/fordi jeg ikke var god nok på avstand?

2. For å komme meg på jobb tar jeg bussen: AtB, sorry!

3. På 3T: Håper dere overlever nok en stengeperiode!

Jeg håper at alle dem det angår, har forståelse for at dette ikke ble gjort med vilje. Dette fordi alle vi smittede fremstilles som uansvarlig som kan for det selv. Helgen gikk da på et vis, jeg gjorde det beste ut av situasjonen men de tunge selvbebreidende tankene fikk jeg ikke gjort noe med, og jeg lengtet etter mandag slik at jeg skulle få svar og bli renvasket.

Klokka åtte mandag morgen ringte jeg koronatelefonen for ansatte på St. Olavs og testen ble planlagt til klokka 13.25. Det er ikke lov å ta offentlig transport, og da må det jo kjøres bil. Heldigvis hadde jeg beregnet altfor god tid, for den trengte jeg. På denne tiden av døgnet finnes det ingen ledig parkeringsplass i mils omkrets. Det ble mange runder rundt kvartalet der noen av mine pasienter sto og ventet på drosje for å komme hjem etter behandling. Det siste jeg ønsket var å bli gjenkjent av noen! Endelig ledig parkering!

LES OGSÅ: Må stenge kiosk i Trondheim. – Det skyldes restriksjoner

Da kommer det en arbeidskollega på vei til aftenvakt. Jeg snur meg vekk i full panikk! Jeg er overhodet ikke moden for å bli gjenkjent og redegjøre for mitt ærendet og dermed også måtte innrømme å ha feilet med meteren! Jeg føler meg spedalsk der jeg står i kø utenfor testlokalet.

Endelig testet og så venting på resultatet. Hvor mange ganger jeg slo opp på nettet for å se resultatet, har jeg ikke oversikt over. Ettermiddagen og kvelden gikk uten å ha fått resultat, og igjen måtte jeg legge meg uten å ha fått vite hva som feilte meg, tredje natta etter forkjølelsesdebuten!

Det må sies at denne forkjølelsen aldri slo ut i full blomst som ellers – men den var der! En stund lurte jeg også på om det kunne være en bivirkning på influensavaksinen jeg hadde tatt tidligere. Tirsdag morgen var endelig svaret kommet: Negativ! For en lettelse! Jeg har fått livet mitt tilbake, ikke vært uforsvarlig. Jeg kan ikke klandres for å ha ødelagt for alle jeg har hatt kontakt med. Jeg kan gå utenfor døra igjen, gå i butikk, ta buss, til trening, hva som helst! Som før.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter