Vi er så å si ikke nevnt under korona-pandemien, selv om vi står på 24 timer i døgnet

Jeg er for tiden lei alt dette korona-snakket, men er likevel fortvilt og litt forbannet. Taxinæringen er så og si ikke nevnt i det hele tatt under korona-pandemien. Vi står på 24 timer i døgnet 365 dager i året. Ja, helsepersonell er viktige, men hva med oss? Alle næringer syter og klager på hvor dårlig omsetning osv. de har hatt etter at Norge ble stengt ned 12. mars i år. Det har vi også. En kraftig nedgang, frem til sommer og høst. Men ennå er vi ikke tilbake til normalen som vi hadde før pandemien. Vi går under samfunnskritiske jobber. Har vi fått takk, eller en klapp på skulderen? NEI!

Vi har også hatt permitteringer, og nedgang i omsetning. Det var noen få omtaler i starten av pandemien, og etter det har det så og si ikke vært nevnt.

LES OGSÅ: Våkn opp, folkens! Er det så lurt at barna våre fortsatt går på alle fritidsaktiviteter?

Tenk på hva vi går igjennom hver dag, med tanke på vår egen sikkerhet, for å holde et tilbud oppe til befolkningen. Vi kjører til og fra butikker, barer, skoler, ja alt. Hva skulle folk ha gjort om vi ikke fantes? Kjørt selv? Vi kjører lille Ola til skolen, Olga kjører vi kanskje på butikken, hjelper henne å handle, eller så kjører vi henne kanskje til lege eller trening. Vi kjører folk til og fra fest. Vi kjører folk til legevakt, fordi de har vært uheldige og duttet på isen og kanskje brekt hånden. Vi kjører dialyse og kreftpasienter, og må tenke på deres sikkerhet også, da de er i risikogruppene.

LES OGSÅ: 22 UNGDOMMERS DEBATTINNLEGG HER!

Vi desinfiserer bilene etter så og si hver tur, og bilene blir hel desinfisert etter hvert skift, ikke bare med tanke på passasjerers sikkerhet, men også for sjåføren som skal ha neste skift sin sikkerhet. Vi kan jo aldri med sikkerhet være sikker på at den vi nettopp har kjørt, ikke har smitten. Vi kan heller aldri være sikker på hvor mange de har vært på fest, eller ute på byen. Vi vet jo alle, at når det er alkohol innenbords, så blir den meteren som skal være avstand, mye mindre en én meter.

Vi har gitt beskjed om at skal du ta en korona-test, så skal ikke drosje eller annen offentlig kommunikasjon brukes.

JA, helsepersonell er faktisk de viktigste vi har her i landet, da de behandler alle folk, uansett smitte eller ikke. De blir utsatt for store prøvelser, og det skal de gis en KJEMPESTOR honnør for. Uten dem så hadde landet hatt store problemer. Hva med oss da som er i kulissene, som kjører pasientene. Får vi høre etterpå at den vi har kjørt har testet positivt for korona, så blir smittesporingen plutselig vanskeligere, når vi da må finne alle nærkontaktene vi har hatt, og noen av drosjesjåførene kjører faktisk for flere løyvehavere, så det blir en omfattende sporing.

Følg Adresseavisen Midtnorsk debatt på Facebook!