Innleggsforfatteren mener det erc stimatiserende at hans to barn risikerer å måtte tilbringe jula på et hotell.  Foto: NTB / Scanpix

Korona med stigmatiserende symbolpolitikk

Jeg har to barn som begge arbeider i utlandet. Familie og jul hører sammen, men akkurat nå ser det mørkt ut for vår del. Det er større sjanse for at barna kommer til å være internert i jula på et koronahotell på Gardermoen enn hos familien. Vi har kilder som opplyser at oppholdet på norske koronahotell er svært uverdig og stigmatiserende, og at når du først har havnet der, har du ingen rettigheter!

LES OGSÅ: Nå slipper Karoline å droppe eksamen for å komme seg hjem til jul

Myndighetene har strammet inn på innreisereglene til landet vårt, og mange mener det burde vært gjort for lenge siden. Målsettingen er å hindre importsmitte. Hovedproblemet har vært utenlandske arbeidere som pendler mellom Norge og hjemlandet. Derfor fikk noen grupper unntak. Utenlandsstudentene er ei slik gruppe, og mange synes nok det var en klok beslutning at de skal få lov til å komme hjem til jul.

LES OGSÅ: Alle som kommer fra utlandet må teste seg

En annen gruppe, som nok er langt færre enn utenlandsstudentene, er norske statsborgere som arbeider i utlandet. De har imidlertid ikke fått unntak! Det er ingen grunn til å tro at norske arbeidstakere i utlandet innebærer verken mer eller mindre smitterisiko enn utenlandsstudentene. Likevel blir gruppene behandlet ulikt ved ankomst til Norge, og det gir absolutt ingen mening!

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter