Lars Ole Bjørnbet, Pelsdyroppdretter (Grå kjeledress) Ole Ysland, Pelsdyroppdretter (Bart) Bjørnar Berg (Grå og sort genser med glidelås) pelsdyr, Agdenes, Orkdal og Orkland.  Foto: Terje Svaan

Politikere til skade for folket og demokratiet

Den useriøse pelsavviklingen er nå ettertrykkelig bevist, at var et politisk spill. Det er ikke greit å føre politikk på denne måten. Året før avviklinga (2017) vedtok Stortinget en bærekraftig utvikling for pelsnæringa. Etter fem år med faglig utredning. Fakta slo ettertrykkelig i hjel løgnene som dyrevernere og Venstre hadde fremført om pelsdyrholdet. Reven trivdes på samme måte som kua. Ifølge etologenes studier. Ei 100-årig næring fikk klapp på skuldra!

LES OGSÅ: Kathrine står igjen med gjeld på nærmere fem millioner

Kun ett år etterpå (januar 2018) i forhandlingene på Jeløya mellom V, Frp og H ble plutselig næringa avviklet, det er mer enn utrolig. Særlig etter flere år med uanmeldte kontroller fra Mattilsynet på farmene, som viste god dyrevelferd. Så fakta og et nylig stortingsvedtak spiller ingen rolle. Høyre og regjeringa fører en politikk som er fullstendig uforutsigbar. Dette har næringslivet registrert. Føleri, spill og maktsykhet trumfer alt av anstendighet.

Venstre har i lang tid hatt tett kontakt med ekstreme dyrevernsgrupper, disse gruppene har bløffet og løyet om næringen i over 20 år. Årsaken var enkel. De er imot alt dyrehold, men kunne ikke angripe store næringer med penger. De pisket opp hat mot en liten bygdenæring og fikk blest og penger. Dette kalles protestindustrien, dette er deres levebrød. Dette er lukkede foreninger uten offentlige regnskap og årsmøte. Venstre og Erna trodde de kunne høste stemmer fra folk da de la ned en mobbet pelsnæring. Kynismen er fullstendig, mobba lenge nok så kan de høste stemmer på å sparke folk ned i grava.

LES LEDEREN: Dropp omkamp om pelsdyrnæringen

Derfor er det ekstra sårt at Krf og Høyre ikke var villige til å gi normal full erstatning til de 200 familiebedriftene i Norge. Det er ufattelig. Ingen driver AS, ergo ville mange bli gjeldsslaver eller gå konkurs. Når bedriften deres plutselig skulle rives! Kompensasjonen som ble tilbudt var latterlig. Dette vet de ansvarlige fylkes- og stortingspolitikerne. De er så redde for sine taburetter at de kan la uskyldige familier miste alt. Hvordan kan politikere i H, V og Krf være så feige, kan i hvert fall ikke bli god distriktspolitikk når Oslo-makta dominerer slik. Det Guri Angell Gimse, Jan Grønningen, Mikael Momyr og Guri Melby med flere bare må gjøre, er å unnskylde den urett som er påført oss og garantere full erstatning uten skattesmell.

LES OGSÅ: – Jeg risikerer å miste slektsgården på grunn av storsamfunnets smålighet

Vi vet ennå ikke om vi får normal erstatning, og det har gått tre år! Dette er uverdig og skammelig. Bare på grunn av Frp og resten av opposisjonen som presser regjeringa, går det sakte riktig vei. Jeg vil se fylkespolitikere og stortingspolitikere fra H, V og KrF i alle trønderske mediehus rette knyttneven mot oslomakta og snarest ordne opp i den verste skandalen i norsk politikk etter krigen. Justismord på en hel næring, avvikla som en bløff.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter