Hvis stat, fylke og kommune kjenner sin besøkelsestid, kan Trondheim få sitt Ladejarlen Kunstsenter, skriver debattanten.  Foto: Håvard Jensen

Ladejarlen kunstsenter kan bli en turistmagnet

København har Louisiana Kunstmuseum, Oslo har Henie Onstad Kunstsenter. Begge er legendariske kunstmuseer som ligger i vakker natur langt utenfor byene. Til tross for usentral beliggenhet er de godt besøkt. Trondheim har to fantastiske kunstsamlinger som trenger nytt og bedre oppholdssted og en flott bevaringsverdig bygning som trenger innhold.

LES OGSÅ: «Maken til avansert museum finnes ikke i dette land»

Hvis stat, fylke og kommune kjenner sin besøkelsestid, kan Trondheim få sitt Ladejarlen Kunstsenter. Bygningene som tidligere huset Ladejarlen videregående skole, er unike og bør bevares. De kan sikkert bygges om til et flott kunstsenter som kan romme både Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og Trondheim kunstmuseum, og mer til. Jeg ser for meg et stort og innholdsrikt kunstsenter i vakre omgivelser, gjerne med en skulpturpark, en flott museumsbutikk og selvsagt en restaurant med utsikt, drevet av noen av byens stjernekokker.

LES OGSÅ: Utrolig at vi ikke tar vare på noe av det fineste vi har

Et slikt senter vil bli et verdig oppholdssted for Hanne Ryggens kunstverk og alle de andre kunstskattene, og attraktivt for gjesteutstillinger fra fjern og nær. Dette kan bli en turistmagnet og et yndet utfartssted for byens befolkning. Videre kan kunstsenteret knyttes sammen med Ringve Musikkmuseum med turstier, og gi en helhetlig natur-, kultur-, kunst- og arkitekturopplevelse. Ifølge nyere forskning kan det også bidra positivt til folkehelsa. Hvordan kan vi la en slik mulighet gå fra oss?

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter