Foto: NTB / Scanpix

God nyhet som Adresseavisen ikke har fått med seg

Aftenposten hadde den 16. oktober en artikkel på godt og vel en halv side, med bilde av Nicolai Tangen øverst, med overskrift: Avkastning på 4,3prosent i tredje kvartal. 4,3 prosent tilsvarer en avkastning på 412 milliarder kroner, og videre : «Fondet har tatt igjen det tapte etter koronafallet i aksjemarkedet tidligere i år, sier Oljefondets sjef Nicolai Tangen». Jeg kan ikke se at Adresseavisen frem til nå har nevnt dette redaksjonelt som en opplysning til sine lesere. Også avisens faste skribenter har skydd denne nyheten.

LES OGSÅ: Skal en filantrop passe pensjonen vår

For en tid siden, da ny sjef for Oljefondet skulle ansettes, var Adresseavisen svært på hugget, både redaksjonelt og med sine faste skribenter. Dette var helt på sin plass. At det var godt lesestoff, er det ikke noe negativt ved, selv om juss og økonomiske problemstillinger kunne gå litt over hodet på noen og enhver. Etter dette har Oljefondet tydeligvis gått bra, med sin nye sjef, med betydelig avkastning på sine investeringer. Vi, Norges befolkning, har tjent gode penger, en gladnyhet som hadde fortjent spalteplass i Adresseavisen - med store bokstaver.

LES OGSÅ: Nicolai Tangen: – Vurderte aldri å trekke meg

Men min erfaring er: Gode nyheter er gode nyheter, men disse viker ofte plass for dårlige nyheter, eller for spekulasjoner over forhold som kan utvikle seg til en dårlig nyhet. Dette gjelder også for sportsidene, men ikke i så stor grad. Det er fristende å tilføye som eksempel: Det er nesten daglig ryddet plass i avisen til et par siders positiv eller negativ omtale av den sportslige situasjon i Rosenborg, og også plass til kommentarer til andre sportsnyheter.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter