Favorittskismurningen til Harald Grønningen. Gjenfunnet i en kjeller på Tyholt. Helt flourfri.  Foto: Privat

Måtte den beste, danske skiløperen vinne

Ja, og da tenker jeg ikke på korona folkens, men på flour! Fredag tok Det internasjonale skiforbundet (FIS) og Det internasjonale skiskytterforbundet (BU) endelig til vettet! Fluor-forbudet er utsatt én sesong! Hurra! Riktignok har flour ødelagt millioner av barnetenner, men nå var det virkelig alvorlig. Det kunne gått rett på dunken! Sportsjournalister har konkurrert om å spre nyheten om at det ikke lenger var til lov å smøre skiene med flour.

LES OGSÅ: Skremt av flourfunn i Granåsen

Norges Skiforbund (NSF) truer med å boikotte vinterens verdenscup renn i langrenn. Har du hørt på maken, kan det bli verre? NSF frykter at nykonstruerte kontrollmaskiner ikke klarer å luke ut juksere! Hva hjelper det da for Norge å ha det beste utstyret, den beste maten, de beste skiene, de beste og fleste smørerne, de beste trenerne, de beste legene, de beste fysioterapeutene og de største smørebussene? En enslig danske, som sover og smører skiene i sitt medbrakte telt, kan jo i teorien vinne! Skjønner det internasjonale forbundet virkelig ikke det?

LES OGSÅ: Skiforeldre er forbannet etter påstått fluorjuks: Føler seg uthengt av Skiforbundet

Men dere smartingene i Norges Skiforbund – dere ser vel den eneste rettferdige løsningen – den som gjør at norske løpere dessverre kanskje aldri vinner igjen? Løsningen er en digital smøremaskin, en robot kalles det vel i disse dager, som smører alle ski helt på likt. Og at løperne får utlevert like ferdigsmurte ski i riktig lengde i forhold til kroppslengde, lemmer, vekt og benbygning! Alle mesterskapsrenn går nå på kunstsnø, så likheten og rettferdigheten blir optimal. Den beste (dansken) vinner! Tøyset som foregår nå, får meg til å tenke på et engelsk fotballag. Barnslig!

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter