Espen Graff, mediesjef i Norges skiforbund   Foto: Terje Pedersen / NTB

Ønsker en ærlig og faktabasert VM-prosess 

I Ingrid Skjøtskifts tilsvar til mitt innlegg, der jeg oppfordret til en ryddig, faktaorientert og åpen VM-prosess fremover, kommer det godt frem hvorfor dette er så avgjørende i tiden som kommer. Med en polemikk om at NSF blant annet bagatelliserer og forsvarer hemmelighold, forsøker Skjøtskift å dreie fokus vekk fra sakens kjerne. Hennes fokus er fortsatt den hemmelige avtalen og tidspress, noe hun vet at det er enkelt å få støtte for hos de aller fleste. Med det bidrar hun fortsatt til at Trondheims innbyggere som ikke har forutsetning for å kjenne alle detaljer, kan få et inntrykk av at det er motstand mot åpenhet og at mye ikke tåler dagens lys.

LES OGSÅ: Omstridt VM-dokument holdes skjult for publikum

I mitt innlegg skrev jeg at skiforbundet hele tiden har hatt et ønske om at VM-avtalen skal offentliggjøres i sin helhet, og dette er fortsatt noe vi jobber med. Jeg slo også fast at formannskapet fikk kort tid til å sette seg inn i innholdet i avtalen. Skjøtskift svarer ikke på det grunnleggende poenget i mitt innlegg. Over en uke etter at hun fikk innsyn i VM-avtalen, stilte hun i Adressa fortsatt spørsmål om det er noe som ikke tåler dagens lys. Hun kjenner innholdet og burde selv kunne svare på det spørsmålet.

LES OGSÅ: Avtalen som ikke tåler hverken flomlys eller dagslys

Man kan få et inntrykk av at det er viktigere å forsøke å skape videre usikkerhet om innholdet i VM-avtalen enn å forankre en god prosess.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter