Privat 

IKEA ønsker å være en god nabo

I kronikken til Marius Brevik ble vi og Trondheim kommune utfordret til å bidra til mindre forsøpling i nærområdet vårt. Vi setter alltid pris på å bli kontaktet av personer og organisasjoner med initiativ og engasjement. Som en stor aktør i Trondheim har Ikea et ansvar for å legge til rette for at byen og nabolaget vårt ikke forsøples. Vi vil gjerne bli med i en felles dugnad både med Trondheim kommune og næringsliv for å se på hvordan vi kan gjøre det lettere for alle å ta ansvar for forsøpling i nabolaget.

LES KOMMENTAREN: Ikke lett å se forskjell på kunst og søppel

IKEA ønsker å være en god nabo, som blant annet handler om å være en positiv bidragsyter til nærområdet vårt. I fjor startet vi opp prosjektet «IKEA rydder nabolaget», der alle medarbeidere kunne være med på dugnad for å rydde søppel. Dette gleder vi oss til å kunne gjennomføre på samme måte i oktober i år. På IKEA Leangen har vi et stort engasjement for miljøet og gjennomfører aktiviteter både for kundene og medarbeiderne våre. I år har vi inngått et samarbeid med årets TV-aksjon «Plast i havet». Vi vil sette fokus på temaet og bruke varehuset som kanal for å rekruttere flere bøssebærere til den digitale innsamlingsaksjonen.

Les også: Er Trondheim dårligst i landet på kildesortering?

Gjennom vår bærekraftsstrategi har vi klare mål for å redusere avfall både på globalt og lokalt nivå. Gjennom vårt arbeid med bærekraft jobber vi med å omdanne avfall til ressurser, skaffe mat og materialer på en bærekraftig måte, og beskytte naturen vår. Innen 2030 skal vi bidra til et lavutslippssamfunn ved å strekke oss etter null avfall, bli 100 prosent sirkulære og klimapositive. Vi skal alltid være nysgjerrige og aldri slutte å se etter bedre løsninger – for noen ganger kan små ting gjøre en enorm forskjell.

Marthe Kløften Feragen, assisterende varehussjef Ikea 

Vi inviterer gjerne til et felles møte hos oss med Trondheim kommune og næringslivet i området der vi sammen kan finne løsninger som kan bidra til redusert forsøpling og også til økt gjenvinning. Velkommen til oss.

Følg Midtnorsk debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

John Wormdal, bærekraftsansvarlig ved IKEA Leangen 
        
            (Foto: Bjørn Christiansen)

John Wormdal, bærekraftsansvarlig ved IKEA Leangen  Foto: Bjørn Christiansen