Tonstad skole  Foto: Jens Søraa

Tillitsvalgt ved Tonstad skole: Hvor er politikerne?

Som tillitsvalgt på Tonstad skole opplever jeg en vanskelig tid. Å oppnå lærernormen kan vi bare glemme, musikkrom likeså. Naturfag, bibliotek og kunst og håndverk har også blitt klasserom. Det settes i stor grad ikke inn vikar ved sykefravær, og elever får ikke et fullverdig tilbud. Ansatte blir utslitte, og konfliktene øker.

LES OGSÅ: Hyppige rektorskifter, vold og økonomisk smell

Hvorfor har dette skjedd? Politikerne har gang etter gang utsatt å bygge ut Tonstad skole. Samtidig har de mot rådmannens faglige råd gitt utbyggere lov til å bygge. Skolene sultefores. Som Ap-medlem og tidligere fylkes- og kommunepolitiker for Arbeiderpartiet er jeg sjokkert. Hvordan kan Ap føre en slik uansvarlig politikk? Det er ikke det partiet jeg kjenner. Det som provoserer meg mest er at politikerne er totalt fraværende i media.

Dårlig kommuneøkonomi fra regjeringen kunne vært et argument, men vi hører jo ingenting! Vi vil vite hva dere egentlig mener om de forholdene som kommer frem? Hva vil dere gjøre for å bedre situasjonen? Som folkevalgte har dere et ansvar for å ivareta et levende demokrati. Da kan dere ikke gjemme dere. Vi krever et svar.

LES OGSÅ: Tilsyn med skolemiljøet på Åsheim

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter