Enhver med kuleramme bør rive seg i håret av fortvilelse av et slikt galskapsprosjekt, skriver innleggsforfatteren.  Foto: ILLUSTRASJON FRA STATENS VEGVESEN/SELBERG ARKITEKTER AS

Miljøkameratenes magemål

Dette magemålet er nå fullstendig ute av kontroll: Friksjonsfri ekspress-sykkelvei til 600 millioner. 600 000 000 kroner!

Enhver med kuleramme bør rive seg i håret av fortvilelse av et slikt galskapsprosjekt. Overalt i byen er det bygd ut sykkel- og gangveier, og det er jo flott, men når disse ikke vedlikeholdes er det ikke så flott.

LES OGSÅ: Krever at Nye Veier skal følge nullvekstmålet for biltrafikken

Jeg har som plan om å sykle til jobb (ca. 10 km), på sommeren går det fint, lærer seg etter hvert hvor hullene er. Men på Tiller hvor jeg bor, er det flere måneder med vinter og snø og da er det ikke bare manglende vedlikehold, men totalt fraværende vedlikehold slikt som måking og strøing. Det gjør det umulig å sykle (knapt nok å gå) dersom du setter litte grann pris på god helse.

Joda galskapens sykkelvei skal bygges med støtte fra staten. Men innslag av bompenger er nevnt. Kommer denne galskapens sykkelvei kan vi se enda lengere etter vedlikeholdte sykkel- og gangveier vi andre dødelige bruker.

Og til slutt et spørsmål til miljøkameratene i Rådhuset: Hvor mange av dere bor langs denne planlagte galskapens sykkelvei?

Friksjonsfri ekspress-sykkelvei….til og med betegnelsen er latterlig.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter