Ingvil Kjerkol har startet sitt arbeid som fylkesleder med et Ap som er på absolutt bunn-nivå i Trøndelag. Innleggsforfatteren tviler på om hun er den rette til jobben.  Foto: NTB / Scanpix

Kjerkol bør ikke være overrasket over målingene

Den nye lederen i Trøndelag Ap, Ingvild Kjerkol, mener at bråket rundt Trond Giske er en del av årsaken til Aps katastrofale nedgang på målingene. Det er ikke Giske som har vært problemet for Ap, men den høyrepolitikken som Ap har ført, og der velgerne knapt ser forskjell på Høyre og Ap i praktisk politikk.

LES OGSÅ: Midtnorsk debatt: Kommentar: Arbeiderpartiet i fritt fall, men ingen grunn til borgerlig skål

Kjerkol er selv en del av Aps problem. Hun og Ap-ledelsen har som strie geitebukker stått fast på helseforetaksmodellen og samordningsmodellen, som er rene NPM-prosjekter (New Public Management). Det er rake veien til en privatisering og konkurranseutsetting av helsesektoren og det offentlige med Ap-ledelsens fanatiske EØS-tilnærming.

Thor Krefting Nissen 

Ap-ledelsen har arrogant fullstendig ignorert sine egne velgeres krav når det gjaldt Postdirektivet, Finanstilsynet, ACER, NorthConnect, helseforetaksmodellen og i kommunereformen. Med Ap-ledelsens ønske om å nedlegge Ullevål og satse på et bedriftsøkonomisk industrielt helsevesen på Gaustad og Aker, viser Ap-ledelsen bare sitt ekte sanne høyreorienterte ansikt og politikk.

Ingen vil bli overrasket om Ap faller ytterligere. Skal Ap komme oppover på målingene igjen, må Ap kvitte seg med hele den nåværende ledelsen, og legge politikken betraktelig mer til venstre. Kjerkol er heller ikke den lederen i Trøndelag Ap som kan få Ap opp på målingene. Til det er hun altfor tett forbundet med sitt bastante forsvar for den forhatte helseforetaksmodellen, som er bygd på ren business når det gjelder å behandle syke mennesker.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter