Trygdeoppgjøret står for tur og ligger an til å bli for lavt, mener denattanten.  Foto: Erlend Aas

«Olga-svindel» i statlig regi

Hovedlønnsoppggjøret i frontfagene er i havn og trygdeoppgjøret for blant andre alderspensjonister og uføre står snart for tur. Ut fra resultatet i frontfagene ligger det an til at disse gruppene går på en ny smell med nedsatt kjøpekraft når regjeringen underregulerer pensjonene med 0,75 prosent.

I Fredrikstad har politiet avslørt og tatt en gjeng som har spesialisert seg på å stjele penger fra eldre damer ved å utgi seg som bankansatte. Over 13 millioner har de lurt fra damene. Gjengen må regne med en kraftig straffereaksjon. Denne måten å lure penger fra eldre har fått tilnavnet «Olga-svindel».

LES OGSÅ: Ble forsøkt svindlet etter ferien: - Det var helt ville summer

Når regjeringen ved hvert trygdeoppgjør stjeler/underregulerer enorme summer penger fra pensjonister derimot, slipper de å bli straffet.

Dette er ikke likhet for loven. Tyveri er og blir tyveri. Politikere som stjeler fra eldre bør også straffes. Velgerne, og i særdeleshet uføre og pensjonister, bør straffe tyvene ved ikke å stemme på partiene som vedtok pensjonsreformen. Denne reformen må skrotes.

Derfor er det viktig for alle uføre og eldre at Pensjonistpartiet stemmes inn på Stortinget.

(Red. anm: Trygdeoppgjøret gjennomføres 1.-2. september, etter utsettelser på grunn av koronapandemien. Les mer her.)

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter