Debatt fra Litteraturhuset i Trondheim.

Direkte: - Ransbølgen i Trondheim var helt spesiell. Vi ble overrasket

Politisjef Arve Nordtvedt, Uteseksjonens Karim Essahli og statsadvokat Kaia Strandjord blant paneldeltagerne.

Adresseavisen har i en rekke saker satt fokus på ungdomskriminaliteten i Trondheim. De siste årene har politiet sett en kraftig økning i ungdom under 18 år som blir anmeldt for vold og trusler i byen. Politiets statistikk viser ingen tegn til bedring så langt i år. Onsdag meldte VG at justisminister Monika Mæland åpner for strengere straffer, etter stor økning i voldsanmeldelser mot unge under 18 år nasjonalt.

Se debatten «Hvorfor slår og raner unge på åpen gate i Trondheim?» fra kl. 19 i vinduet over. I løpet av sendingen møter du Arve Nordtvedt i trondheimspolitiet, Uteseksjonens Karim Essahli, statsadvokat Kaia Strandjord og ungdomskoordinator Sarmed Saify i Konfliktrådet. Konstituert kommunalsjef for barne- og familietjenesten, Thomas Mjølhus, stiller fra Trondheim kommune.

Fra oktober til og med januar i år registrerte politiet 30 ran i Trondheim. En rekke av ranene skjedde på åpen gate og med tilfeldige offer. I enkelte av sakene var gjerningspersonene helt ned i 15-årsalderen. Selv om ransbølgen tok en slutt på nyåret i år, er det fremdeles utviklingstrekk i enkelte ungdomsmiljø som bekymrer politiet. Ungdomsvold som filmes og deles i sosiale medier er også blant hendelsene som uroer.

Debatten arrangeres av Adresseavisen og Litteraturhuset i Trondheim.

LES OGSÅ: Tenåring ble utsatt for vold i Trondheim: – Videoen ble forsøkt solgt for 50 kroner