Jeg forventer å få bruke en buss når jeg trenger det., skriver Mette Stub i dette debattinnlegget. (Bildet er tatt i en annen sammenheng.)  Foto: torsten hanssen

Manglende mulighet til å betale på bussen

Sist uke gikk min mann og jeg fra Moholt Storsenter til Ikea. Vi eldre skal jo holde oss i form. Skulle returnere til Moholt per bein. Men, været endra fra fint til voldsomme regnbyger. Gå til Moholt ? Redningen var buss 12 fra Bromstadsvingen. (Ingen kortleser der!)

Les også: - Jeg føler meg veldig utenfor

Der stod vi, to gjennomvåte eldre (87 og 84) og venta. Bussen kom, vi gikk på og hadde busskortene klare. AtB ville vel ha betalt for turen? Vi ville betale, men ingen mulighet!

Les også: Bare forhåndskjøpte billetter hos AtB fra mandag

Vi skulle naturligvis ha gått hjem, men vi valgte å snike! Tilstod snikinga på AtB. Traff en hyggelig mann som skisserte andre muligheter enn sniking, men han løste dessverre ikke problemet.

Jeg fortsetter å snike når AtB ikke gir meg mulighet til å betale med mitt forskuddsbetale kort. Alternativt bruket jeg bilen mer, eller beina som er brukbare ennå.

Les også debattinnlegget: Insektene viktigere enn gravplassene?

Jeg forventer å få bruke en buss når jeg trenger det. Sniking er et dårlig alternativ. Oppfordrer AtB til å få løst problemet snarest. Det er god eldreomsorg.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter