Varaordfører Mona Berger (Sv) snakker om rusavhengige i korona. Rusomsorgen foregår på gata i Trondheim på grunn av smitteverntiltak under korona. Sykepleierne i Helse- og overdoseteamet må møte brukerne på gata eller i døråpningen. Utenfor Vår frue kirke tenner de bål i bålpanner og serverer kaffe og vafler.  Foto: Håvard Jensen

Varaordfører Mona Berger(SV) bør trekke seg

Jeg er bosatt i Ila valgkrets og er politisk aktiv i Pensjonistpartiet. Jeg fikk morgenkaffen i vranga da jeg i Adressa kunne lese at byens varaordfører, Mona Berger fra SV, foreslår å bruke bydelen Ila som egnet arena dersom f.eks. SIAN, nynazister eller andre ytterliggående grupper skulle få ha markeringer her i byen. Helt utrolig!

I debatten om forbud mot rasistiske demonstrasjoner, i Dagsnytt 18, 17. juni 2020, sa varaordfører Mona Berger blant annet: «Vi kan si at vi vil ha for eksempel Midtbyen i Trondheim, den skal være fri for slike markeringer, så kan man tillate at utkant av Midtbyen, for eksempel i Ila, der kan dere få lov til å demonstrere og ytre dere.»  Foto: Skjermdump NRK Dagsnytt 18

Kan hun gi en edruelig forklaring på hvorfor Ila, og ikke sentrum/torget er en egnet plass for markeringer fra slike grupperinger. Er hennes motto: «Send all dritten til Ila»?

LES OGSÅ: Feil tiltak i kampen mot rasisme

Som varaordfører er Mona Berger ordførerens stedfortreder som byens ansikt utad. Hun skal som sådan representere hele Trondheim kommune og alle byens innbyggere.

Varaordføreren signaliserer ved sine uttalelser at Ila er en annenrangs bydel som skal tjene som dumpingplass for politisk plagsomme grupperinger hun helst ville ha fratatt ytringsfriheten.

LES OGSÅ: Frihet - for hvem?

LES OGSÅ: Vern om ytringsfriheten

Som SV-politiker er Mona Berger bl.a. opptatt av å bekjempe diskriminering basert på kjønn, etnisitet og religion. Folk som bor i bydelen Ila omfattes tydligvis ikke av denne omsorgen. Slike holdninger er uforenlige med å være varaordfører for en hel by.

Du bør trekke deg som varaordfører, Mona Berger. Tilliten er helt borte.

Her er lenke til Dagsnytt 18-sendingen der saken fra Adressa ble debattert og kommentaren om Ila ble uttalt.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter