Foto: MARIANN DYBDAHL

Ansvaret har også Rune Bratseth og andre i styret

Koteng blir feilaktig syndebukk alene i media. Hvorfor slipper Bratseth og resten av styret så lett unna. Koteng må dele ansvaret med et fotballfaglig sterkt styre bestående av tidligere proff og landslagsspillere. De bommet fullstendig, både med den brå og brutale sparkingen av Ingebrigtsen og Hoftun, med søkeprosessen og med ansettelse av en «læregutt» uten internasjonal erfaring som spiller eller trener. Troen på at akkurat han skulle gjenskape Europaeventyret virker naivt.

LES MER DEBATT: Fra godfot til krokfot

LES KOMMENTAREN: Kotengs største nederlag

Det hører også med til historien at uformell rådgiver Nils Arne Eggen og Kjernens formann støttet både sparkingen og ansettelsen av Horneland. Når det framstilles av Adressa som Kotengs største nederlag, må det sies at dette også er de nevntes største nederlag. Svært dyktige fotballfolk bommet totalt fordi planen ikke var der i tilstrekkelig grad, og ble dårlig gjennomført. Antatte forutsetninger var ikke tilstede. For klubben ble dette en svært kostbar historie. 10 talls millioner er kastet bort på sparkingen og den turbulente treneransettelsen. Rosenborg er med Horneland et fotballag som vi ikke kjenner igjen og må nå starte helt på nytt. Gode spillere er blitt dårlige. To år er bortkastet, entusiasmen hos publikum har vært sterkt synkende.

LES OGSÅ: Det finnes en opplagt kandidat: Åge Hareide

Nok en gang er det Trond Henriksen som blir midlertidig trener. Forhåpentligvis vil han klare det bedre enn Horneland. Så får vi vente og se – kanskje sier Hareide ja.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter