Robert Eriksson mener regjeringen må åpne for all fotball umiddelbart.  Foto: RICHARD SAGEN

La all fotball starte NÅ!

Fra 15. juli kan reiselystne nordmenn reise til Schengen- og EØS-land, forutsatt at de fyller enkelte kriterier fastsatt av FHI. Dette innebærer at vi kan pakke kofferten og dra til blant annet Finland, Island, Danmark, og Tyskland. Det er naturlig nok gledelig at regjeringen imøtekom kravet fra fotballen om at barne- og ungdomsfotballen kunne starte opp igjen fra 1. august.

LES OGSÅ: Klokt å åpne for fotballkamper for barn igjen

Men hvor er logikken i at Thomas på (20) eller for den sagt skyld Berit på (22) ikke skal få starte opp og spille sine kamper. Thomas og Berit kan gå på et hvilket som helst arrangement her hjemme med opptil 200 personer. De kan dra på ferie, bade, spise, drikke og kose seg sammen med tyskere, dansker og finner.

La oss si at Thomas er et bra trøndersk fotballtalent. Han spiller på Stjørdals-Blink. Han ligger og vaker i vannskorpa for å være fast på OBOS-liga laget, men vil nok trenge en del kamptrening før han er klar. Riktignok vil han kunne påregne å få en del innhopp her, samtidig som han vil spille fast for 4. divisjonslaget. Heldigvis får Thomas trene med A-laget. Han kan glede seg til ett og annet innhopp i den nest øverste divisjonen.

LES OGSÅ: Myndighetene tar kvelertak på barnefotballen

I henhold til dagens regler er helt innenfor at Thomas blir med Blink-gutta ned til Romerike for å spille seriekamp mot Lillestrøm, men det er strengt forbudt at han kan dra til Skatval for å spille mot Fram i en 4. divisjonskamp. Grunnen er Covid-19. Men faktum er at totalt i Norge ifølge FHI, er 8751 personer blitt smittet, av disse er 8643 friske. Det betyr vi totalt har 108 med smitte i Norge. I Trøndelag har vi knapt smitte.

De siste 14 dager er det registrert ett smittetilfelle på Steinkjer, og ett på Frosta! Min appell er fortsatt: Stopp tullballetiet: Kom i gang med all fotball nå før vi raserer fotballen med frafall. D.e to i Trøndelag med smitte anmodes om ikke å oppsøke fotballkamper for om en uke!

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter