Omadressert med Tete Lidbom  Foto: Sindre Vartdal

- Det var godt å snakke om det med kompisgjengen

Podkaststjerna og programleder i NRK P3, Tete Lidbom, er gjest i ukas utgave av Omadressert.

Trondhjemmeren gjør suksess som den ene halvdelen i den ukentlige podkasten «Heia fotball». I siste utgave endevendte de gjesten, tidligere RBK-spiller/-trener Kåre Ingebrigtsen, i nesten tre timer.

Men livet har også sine mindre lyse sider. I Omadressert denne uka snakker han om forskjellsbehandling og rasisme - også i fotballen.

- Jeg har hatt dårlig samvittighet for at jeg ikke har snakket mer om dette. Fortalt hvite hvordan vi som har en annen hudfarge opplever forskjellsbehandling. Samtidig som det er vondt å snakke om det, kommer det noe godt ut av det. Forleden møtte jeg noen kompiser, og vi hadde en skikkelig bra samtale om mine erfaringer, sier Tete Lidbom i ukas Omadressert.

HØR HELE EPISODEN HER:Han har opplevd ubehagelige opplevelser både på gata, i tollen på Værnes og som fotballspiller.

- Det er viktig at folk får vite at det skjer.

Han er provosert over politiet i Trondheim som avviser at tjenestemenn på noen måte forskjellsbehandler. Han hadde håpet på litt mer ydmykhet.

- Når vi om opplever dette forteller våre historier, ja da har det skjedd. Da blir det helt håpløst å kontant avvise at det skjer, sier den populære radiopersonligheten som både har fartstid som musikkprodusent, trommis og bartender.

Hør flere episoder med Omadressert på Acast

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter