Naturen trenger engasjement fra de som vil verne den, men det som skjer nå kan i ytterste konsekvens skade klima- og miljøsaken,skriver Gjertrud Berg (MDG).  Foto: Sebastian S. Bjerkvik

MDG-politiker skremt av debattklimaet - melder seg ut av Facebook-grupper om vindkraft

Denne teksten ble først publisert på Gjertrud Bergs Facebook-side, og gjengis her med tillatelse.

Som naturverner og grønn politiker er jeg svært bekymret over utviklingen innen motstanden mot vindkraft. Ikke for saken, den er jeg enig i, vindkraft har ingenting i urørt natur å gjøre, men med det ekstreme språket og oppfordringene til voldsbruk som har oppstått som bekymrer meg.

LES OGSÅ: En skitur med bismak

Jeg har derfor meldt meg ut av flere FB-grupper, fordi jeg ikke kan støtte ordbruken og holdningene. Dette skader også saken, og skremmer folk fra å engasjere seg. Det skader også demokratiet, som er avhengig av debatt. Det blir ingen debatt når meningsmotstandere blir beskrevet som landssvikere og truet med vold. Naturen trenger engasjement fra de som vil verne den, men det som skjer nå kan i ytterste konsekvens skade klima- og miljøsaken.

Les også: Hele vindkraftregimet må forandres

Les om våre nye debattsider: Kjære leser og debattant i Adresseavisen: Du har mye å glede deg til!

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter