Smartpark har altså monopol, og fordyrer tjenesten som selges, skriver innleggsforfatteren om parkeringsappen i kommunen bruker.  Foto: Morten Antonsen (ARKIV)

Billig parkering – men for hvem?

I en artikkel 20. mai forteller Adresseavisen at nå skal det bli billig å parkere i byen på ettermiddagene. Dette for å hjelpe forretningene i Midtbyen og gjøre sentrum mer folkevennlig i sin alminnelighet.

LES SAKEN: Nå blir det billigere å parkere i Midtbyen

Hvis du ønsker å dra nytte av dette billigparkeringstilbudet, stilles det visse krav til deg: du må ha en telefon som ikke er mer enn tre år gammel; den må ha alle nødvendige moderne elektroniske installasjoner pluss en parkeringsapp selvfølgelig, men den er sikkert gratis.

Smartpark heter betalingssystemet Trondheim parkering og kommunen har valgt for å ta seg betaling av billigparkering om ettermiddagen. Hvis du har en gammel mobiltelefon (mer enn tre år), må du bruke en dyrere betalingsmetode enn Smartpark sin. Smartpark har altså monopol, og fordyrer tjenesten som selges; diskriminering heter det og i dette tilfellet er det et slags overgrep mot en forsvarsløs gruppe innbyggere.

LES OGSÅ: Syklister, fotgjengere og andre landeplager...

Innføring av en betalingsform som krever dyrt, hypermoderne elektronisk utstyr og operasjonell kunnskap og ferdigheter for å betjene disse – er tegn på at kommunen og parkeringsvesenet er på ville veier her.

Les om våre nye debattsider: Kjære leser og debattant i Adresseavisen: Du har mye å glede deg til!

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter