Mari Holm Lønseth fra Høyre og Malvik ordfører Trond Hoseth fra Arbeiderpartiet stiller til debatt om ny E6.

- Arbeiderpartiet vil spenne krokfot på hele Trøndelag

Stortingsrepresentant Mari Holm Lønseth (H) møtte fredag Malvikordfører Trond Hoseth (Ap) til direktesendt E6-debatt på Adressa.no. Med i sendingen var også Nye Veiers Johan Arnt Vatnan. Se hele debatten her.

15. juni skal kommunestyret i Malvik ta stilling til Nye Veiers E6-planer igjennom kommunen, som er del av utbyggingsprosjektet for ny E6 mellom Ranheim og Værnes.

SE BILDENE: Slik kan nye E6 mellom Trondheim og Værnes bli

Tommelen ned

Torsdag 4. juni kunne Adresseavisen melde at Malvik Ap vender tommelen ned til flere av Nye Veiers løsninger i den storstilte motorveiutbyggingen. Ap krever blant annet tunnel i Hommelvik for å kunne godkjenne planen. De har også flere krav i Leistadområdet.

- Arbeiderpartiet vil spenne krokfot på hele Trøndelag når de vil utsette E6-utbyggingen mellom Ranheim og Værnes, svarte Høyres Mari Holm Lønseth på Facebook.

E6-debatt i spaltene

Debatten om den planlagte motorveien med en fartsgrense på 110 km/t fra Ranheim til Værnes har gått varmt i spaltene. Økt trafikk, klimautslipp, miljøhensyn og prislappen på 5.6 milliarder er blant motargumentene mot prosjektet, som Nye Veier og tilhengerne mener vil sikre samfunnsøkonomisk lønnsomhet. De som er positive til planene viser på sin side til trafikksikkerhet, hensynet til næringslivet og redusert reisetid.

Les også: - En utsettelse vil være en katastrofe for hele regionen

Les også: Miljøpartiet-Ola vil droppe 110 km/t på Værnes-motorveien

Les kommentaren: 244 millioner per kilometer. Er det verdt det?

Adresseavisen Midtnorsk debatt: Her kan du lese flere debattinnlegg om saken.

Fredag 5. juni kl. 15.15 er det direktesendt debatt på adressa.no.

Prosjektdirektør Johan Arnt Vatnan i Nye Veier stiller til intervju, før det blir debatt mellom stortingsrepresentant Mari Holm Lønseth (H) og Malvik-ordfører Trond Hoseth (Ap).

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.