Det er kjekt å sjå at stadig fleire innser kor risikabelt det er å gjere seg totalt avhengig av «framande gudar», skriver innleggsforfatteren. Her er Donald Trump fra et møte med Erna Solberg i 2018.  Foto: Evan Vucci/NTB Scanpix (ARKIV)

Tåpeleg?

Den servile holdninga som dei fleste norske media har til USA, vår fremste militære alliert sidan 2. verdskrigen – og som er utgangspunktet for både den militærstrategien Noreg er underlagt og for dei militære styrkane og basene som er i landet vårt – den holdninga er kanskje ikkje like patent lenger. I alle fall kan det sjå slik ut i den «lillelederen» Adresseavisen har 22. mai, der avisa meiner at «Vi andre trenger snart migrenemedisin for å fordøye alt det tåpelige» som kjem frå USAs president.

Det er kjekt å sjå at stadig fleire innser kor risikabelt det er å gjere seg totalt avhengig av «framande gudar».

LES OGSÅ: Rasende demonstranter jaget Trump i tilfluktsrommet

LES OGSÅ: Forsvaret trenger bredt forlik og forutsigbarhet