Hvorfor skal jeg kreve mer, når andre ikke har de samme rettighetene som meg? skriver innleggsforfatteren.  Foto: NICK OXFORD/NTB Scanpix

Mer til andre betyr ikke mindre til deg

Kjære du som har et så utrolig stort og sårt behov for å rope «All lives matter!» i disse tider. Du gikk vel ikke rundt å krevde rettferdighet og beskyttelse for dyrene i Norge, da det brant og var krise i Australia? Hmm, nei?! Så hvorfor er det da så sinnssykt vanskelig å protestere mot rasisme nå?

LES LEDEREN: Krisen i USA kan ikke løses med mer vold

Det er en selvfølge at alle sine liv har en betydning, og at alle er like mye verdt. Men det å heie frem noen, betyr ikke at andre grupper får mindre plass. For det er ikke en kake det er snakk om, flere biter til noen, vil ikke si ikke færre til deg. Tvert i mot betyr det bare flere goder og mer rettferdighet for oss alle. Det vil føre til mer demokrati, større samfunnsdeltakelse og et mer representativt, likestilt samfunn. Vi er nødt til å innse at vi nå må jobbe for rettigheter og rettferdighet for noen, for å kunne gi like muligheter for oss alle.

Vi fortjener alle å føle oss trygge. Men når en gruppe blir bombardert med forkastelige holdninger, diskriminering, vold og rettferdighet, så mener jeg at det er på sin plass at vi kjemper tilbake for dem. Jeg har det allerede bra, dette er ikke min kamp, hvorfor skal jeg da skrike høyt at alle sine liv har en betydning? Det vet jo allerede alle. Jeg har allerede rettigheter. Hvorfor skal jeg kreve mer, når andre ikke har de samme rettighetene som meg?

LES OGSÅ: Politiet i Minneapolis skal granskes

Å rope ut at alle liv har en betydning, ødelegger meningen og grunnlaget bak alle protestene, underskriftskampanjene og instagram-innleggene.

Akkurat nå så kjemper vi for svartes rettigheter, og da kan vi faen meg si det som det er! Black lives matter!

LES MER: - Trump er livredd for å se svak ut

LES OGSÅ: Erna Solberg om USA-opptøyer: - Jeg er sterkt bekymret

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter