Sirener inni Væretunnelen ble en ekkel opplevelse for innleggsforfatteren.  Foto: Glen Musk (ARKIV)

Politi med sirener i Væretunnelen!

Mandag ettermiddag, den 18. mai, kjørte vi (tre voksne) fra Trondheim retning Stjørdal. Cirka 200 meter inn i Væretunnelen, hørtes sirener.

En viss panikk spredte seg. Kom utrykningskjøretøyet mot oss eller bak oss? Vanskelig å registrere da sirenelyden forplantet seg i hele tunnelen. Biler kom mot oss og biler kjørte bak oss. Plutselig fikk vi øye på en bil med noe svakt blinkende blålys (sivilt politi) som foretok en forbikjøring bak oss. I og med at det kom biler imot, valgte vi å øke farten for hurtigst mulig å komme oss ut av tunnelen.

Kristian Stamnes  Foto: Privat

Vi speedet opp. Speedometer viste 120 km/t. I tillegg til fulle sirener, blinket politibilen med 1000-metringene. Politiet hadde tydeligvis hastverk. Panikken spredte seg blant oss i bilen. Var det oss de var ute etter? Plutselig dukket det opp en parkeringslomme som kunne ha vært aktuell.

LES OGSÅ: Avvis endringer for rovdyr

En stopp avkjøring der ville ha medført en bråbremsing fra vår side noe som kunne ha ført til en større ulykke, med politibilen tett bak samt motgående trafikk. Med politibilen i «rompa» og med sirener og blinkende 1000-metringer, valgte jeg å fortsette med samme hastighet (120 km/t) for hurtigst mulig å komme oss ut av tunnelen. Imidlertid hadde politibilen det så travelt at den valgte å foreta en forbikjøring av oss inne i tunnelen i en fart som vi antar måtte ha vært nærmere 150 km/t.

LES OGSÅ LEDEREN: Råkjøringen er fullstendig uakseptabelt

Skjelven og klam i hendene, valgte jeg å stoppe rett etter tunnelen. Heldigvis gikk dette bra, men det kunne ha endt tragisk for mange, for oss, for de i politibilen og møtende bilister.

Vi antar at denne utrykningen er blitt journalført. Kl. 14.52 mandag i Væretunellen den 18. mai. Det hadde derfor vært av interesse og fått greie på formålet for denne utrykningen, en utrykning som slik vi opplevde det, kunne ha blitt katastrofalt for mange!

Blir og spennende å se om jeg nå får en fartsbot i posten!

LES OGSÅ: Mor til savnede Odin: Dette har vi lært

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter