Avglemt «Østbyportal»

I rundkjøringa som er «inngangen» til Østbyen, ble det for flere år siden satt opp en skulptur. Det er en kam, funnet ved utgravinger, «lusekam» som arkeologivenninna mi sa. Der står den med sine manglende tinner (autentisk) og hvor vann rant/sildret nedover de gjennomsiktige plexiglass-tinnene.

Egentlig en flott, original skulptur i utgangspunktet. Sjøl om den litt såre kommentaren til mamsen min var: «Koffor sett dæm opp ei lusriv som symbol på Østbyen?». Nei, si det. Men lusriv eller ikke lusriv, det er ganske så uflidd rundt kammen. På tredje eller er det fjerde året.

LES OGSÅ: Jeg må kjøre 20 km for å være miljøvennlig

Søppel, ugras og slengt brostein - det har ikke vært en kommunal gartner her på evig tid.

På fortauene mot Bakkgate-sida er det rydda og planta, og ellers har jeg bare godord (nesten) å gi etaten som bevilger/driver med å gjøre byen vår trivelig. Mens denne søppelplassen ser bare trist ut. Hvorfor?

Les om våre nye debattsider: Kjære leser og debattant i Adresseavisen: Du har mye å glede deg til!

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter