LERKENDAL. RBK-Start 2-0. Nicklas Bendtner. Foto: RICHARD SAGEN, richard.sagen@adresseavisen.no, +47 95198665  Foto: Richard Sagen

Slutt å spytte på fotballbanen! 

Fotballen står foran en gjenåpning. Smittevernmyndighetene har stilt sine krav. Kom omkledd til arenaen, ikke dusj i felles garderobe, osv. Men er det ikke på tide å se på spytting?

Fotballspillere spytter hele tiden, hver spiller spytter minst 20 klyser i hver kamp. Det blir ca 500 klyser det før dommeren blåser. Verst er det foran hvert mål. Dersom et hjørnespark dryger litt ut, rekker nok de 15 spillerne i feltet å kvitte seg med minst 50 klyser til sammen. For hvert hjørnespark.

Les også: Hvem er Idrettsrådet i Trondheim til for?

Etterpå skal målvakten slenge seg i dette. Ballen skal rulle, ballen blir headet, innkast skal tas. Verst er det på kunstgress. Der blir i liten grad klysene brutt ned. På plast lever nemlig smittestoffer ekstra lenge. Kunstgressbaner tåler stor belastning, og dermed blir de brukt i store deler av døgnet. Da kan det bli flere tusen spyttklyser i banen hvert døgn! Flere titusen!

I disse banene ligger det mye spennende. Her foregår det glidetaklinger, man tar seg i ansiktet, hendene i gresset, ballen ruller, ballen treffer ansiktet, keeper spytter i hanskene. Hvorfor slås det ikke ned på denne uskikken?

Nei, skal vi åpne fotballen i disse koronatider, så putt en ny paragraf inn i fotballreglementet: Kutt ut spyttingen på norske fotballbaner!

Les også: Idretten i møte med Raja om fotballåpning

Her kan du lese flere saker om koronaviruset.

Les om våre nye debattsider: Kjære leser og debattant i Adresseavisen: Du har mye å glede deg til!

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter