DNB burde senket renten like mye som Norges Bank, og fra 1. april og ikke 2. mai, skriver Knut Arild Johansen.  Foto: Christine Schefte

DNB tar fortjenesten

Norges bank satte ned renten den 12. mars med 0,5 prosent. Hva gjør DNB i disse krisetider? De venter med å sette ned renten med 0,15 prosent.

Les kommentaren: Bankene må sette ned renta raskt

Hvorfor skal de tjene 0,35 prosent mer enn det vi som lånetakere får? Hvorfor setter de ikke ned renten med en gang? De sier det er datasikkerhet osv. Det har ingen ting med saken å gjøre. De ønsker kun å tjene mer penger, og prøver å bortforklare dette på en dårlig måte.

Les om våre nye debattsider: Kjære leser og debattant i Adresseavisen: Du har mye å glede deg til!

På tide at noen tar dette om med de store bankene som under finanskrisen ble reddet. De kunne ha satt ned renten med det samme som Norges Bank. Totalt har Norges Bank senket renten med 1,25 prosent, og da burde DNB gjort det samme fra 1. april og ikke 5. april, med 0,15 prosent. Det kommer vel 0,2 prosent neste gang.

Da Norges Bank satte opp renten med 0,25 prosent, satte DNB opp renten med 0,3 prosent. Nå satte Norges Bank ned renten med 1,25 prosent. Da hadde det vært naturlig at DNB satte ned renten med 1,5 prosent. Venter på svar fra DNB.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter