Bygdefolket kommer til byen, men vi får ikke reise på hytta. Hva er logikken? skriver Bjørn Borthen. Her fra hyttefelt i Oppdal.  Foto: Morten Antonsen (Illustrasjon)

Hytteforbud - hva er logikken?

Bor du i Trondheim og har hytte i Malvik er det forbudt å reise på hytta. Det samme om du har hytta i Hegra, Stjørdal, Meråker eller Oppdal. Det er forbudt å reise på hytta. Kommunene skylder på manglende kapasitet innen helsesektoren i disse koronatider. Nå er jo virkeligheten slik at dersom noen i disse kommunene blir syke så må de til Trondheim.

Les også: Kjære dere! Burde vi gjort noe annerledes?

Bygdefolket kommer til byen, men vi får ikke reise på hytta. Hva er logikken? Vedtaket i regjeringen er nok basert på hytteområder med titusener av hyttefolk, som Trysil, Hemsedal og Sjusjøen. . . Så rammer vedtaket helt vilt og dumt.

Friske folk som bor i små hytteområder tvinges ned til byen og inn i en enormt større smitterisiko. Hva er logikken? Ikke lett å forstå.

Her kan du lese flere saker om koronaviruset.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter