Trondheim: Spørsmålet om riving eller bevaring av tre gamle jugendgårder blir avgjort i bystyret 26. mars. Trond Åm (V) utenfor Elgeseter 4-6.  Foto: Mariann Dybdahl

Riv de tre husene i Elgeseter gate!

Spørsmålet om de tre Jugendgårdene i Elgesetergate og deres «to be or not to be», er igjen aktuelt. Arkitektstudenter, politikere og mange med dem går i front for bevaring av husene.

Jeg setter pris på alle gode argumenter for å bevare viktige bygninger og miljøer i vår vakre og historisk rike by. Men disse gårdene ligger som enkeltstående hus uten et samlet miljø rundt seg på vestsiden av gaten. Vi har faktisk ca. 300 hus med jugendstil i Trondheim, så disse tre er det ingen katastrofe å miste.

Les også: Demonstrerer mot riving av gamle bygårder i Elgeseter gate

Men er jo mange forskjellige synsvinkler i denne saken. Jeg kom en gang tilfeldigvis i samtale med en tidligere arkitektkollega som sa til meg «Jasså, så du vil ha bilene fram». Den tanken hadde faktisk aldri streifet meg som argument for å rive disse tre gårdene, men av og til må vi tenke i litt store linjer. Det gjorde Cicignon med sin byplan i 1681 og Stadsingeniør Dahl i 1870.

Les om våre nye debattsider: Kjære leser og debattant i Adresseavisen: Du har mye å glede deg til!

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter