Fortsatt lurer jeg på hva vi kunne gjort annerledes til å begynne med. Burde vi ha stengt grensene tidligere? spør denne debattanten.  Foto: LISE ÅSERUD PK

Kjære dere! Burde vi gjort noe annerledes?

Da viruset begynte å spre seg i Norge, virket det som om det ikke var noen som brydde seg. Ingen tenkte på å sette i gang tiltak tidlig. Ifølge Erna Solberg skulle ikke verden stoppe opp, de kunne ikke stenge grensene og lukke oss inne. De sa at vi kunne håndtere dette.

Helt ærlig tenker jeg at alle har like mye ansvar. I det minste kunne folk vært litt mindre egoistiske og sluttet å reise på ferie. Ikke minst kunne myndighetene vært tydeligere når det gjelder unødvendige reiser. Det handler om å være omtenksomme, ikke bare overfor oss selv og de vi er glad i, men overfor samfunnet og mennesker i risikogruppene.

LES OGSÅ: Lege om korona-utbrudd: Folks tillit er vår kollektive vaksine

Jeg skjønner at i Norge alle har sin frihet. Ingen kan bli tvunget til noe. Nå er det krise i Norge. Nå skjønner alle alvoret. Når var det sist vi lo og tullet med det? Dessverre må vi takke en del egoistiske folk som ikke brydde seg så mye om å sitte i karantene for dette. Noen folk fortsetter også å reise på ferie nå, og det er så alvorlig.

LES OGSÅ: Synne fra Skatval bor i Nord-Italia: Sønnen min har ikke vært i barnehagen på én måned

Til slutt må jeg takke alle i helsevesenet, som jobber i en så vanskelig tid. De utsetter seg selv for fare, de er mindre egoistiske. Så kjære folk: Oppføre dere bra! Hvis du er smittet, ikke host på andre!

Fortsatt lurer jeg på hva vi kunne gjort annerledes til å begynne med. Burde vi ha stengt grensene tidligere? Eller satt inn andre. strengere tiltak? Vi burde nok ha tatt tak i problemet, og ikke bare sagt at verden ikke kan stoppe opp og at vi ikke må bli redde.

Her kan du lese flere saker om koronaviruset.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter