Stjernedrysset over byens kokker har for alvor satt Trondheim på kartet og bidrar til å gjøre hele regionen enda mer attraktiv som reisemål skriver Vegard Frøseth Fenes.  Foto: Ola Alsberg

Michelinstjerner gir merverdi

Mandag kveld kunne Trondheim og Trøndelag glede seg over nyheten om en ny Michelin-stjerne til regionen. En prestasjon som det står stor respekt av, som både krever råvarer av høy kvalitet - og ikke minst håndverk med stor grad av nøyaktighet. Vi kan både takke bonden, kokkene på de enkelte restauranter og resten av restaurantbransjen i byen som har heiet frem denne utviklingen.

LES OGSÅ: Erna gratulerer stjernelaget på Britannia

Stjernedrysset over byens kokker har for alvor satt Trondheim på kartet og bidrar til å gjøre hele regionen enda mer attraktiv som reisemål. Det vil derfor være viktig at reiselivsaktørene i regionen skaper et best mulig utgangspunkt, slik at de både kan få de gode matopplevelsene og bli kjent med stedene hvor de gode trønderske råvarene produseres og foredles.

LES PORTRETTET: Stjernekokk, barnevernsbarn, ungdomskriminell. Når Christopher Davidsen åpner Speilsalen som ubestridt sjef, er det mot alle odds

Utviklingen vi nå ser med Trondheim og Trøndelag som matdestinasjon, har allerede gitt oss mye, men åpner samtidig for mange andre muligheter. Vi må derfor være bevisst på å snakke frem restaurant- og matfagene i skolen. Senterpartiet ønsker en sterk satsing helt fra mat- og helsefaget i grunnskolen, til restaurant- og matfaglinjene i videregående opplæring.

LES OGSÅ: Bak Christopher Davidsen i Speilsalen er et kjøkken fylt med sultne unge kokker

I tillegg er det viktig å utvide samarbeidet mellom siste året i ungdomsskolen og yrkesfagene generelt, for å styrke rekrutteringen til viktige håndverksyrker. På denne måten kan vi bidra til å sikre rekruttering av både kokker, kjøttskjærere, slaktere og servitører som trengs for å foredle de gode råvarene Trøndelag har å by på. Videre vil vi også styrke landbruksutdanningene i fylket, og støtte opp om den trønderske bonden og den varierte landbruksproduksjonen som både gir oss grønnsaker, kjøtt og fisk i verdensklasse.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter