Det er svært uheldig og meget sårbart hvis det å få god hjelp er personavhengig, og ikke systemavhengig, skriver innleggsforfatteren som svar på et tidligere innlegg.  Foto: NTB / Scanpix

Det er lite hjelp å få når krisa rammer

Overlege i Ambulant Akutteam, Tiller DPS, Øyvind Watne skriver i et innlegg i Adresseavisen 5. februar at det er hjelp å få når krisa rammer. Det oppleves i alle fall ikke i vårt tilfelle. Fra vårt ståsted med vårt barn som nå er blitt ung voksen, og i overgangen der han også har fått en psykisk lidelse med stort symptomtrykk, oppleves hjelpen fra psykisk helsevern, legevakt og andre offentlige instanser som svært laber og veldig varierende. Den hjelpa man trodde skulle være der, er der ikke.

LES OGSÅ: Hun er omtalt i politiloggen 1800 ganger. Likevel klarer ingen å forhindre at det skjer igjen

Det såkalte hjelpeapparatet har faktisk skapt en så stor tilleggsbelastning på vår familie, at vi er flere som holder på å bli syke av det. Etatene er der, men de snakker ikke sammen, og ingen tar ansvar etter å ha vært i kontakt med pasienten. Flere etater oppleves også som svært nedlatende og arrogante i sin tilnærming at jeg har lurt på hvor den faglige kompetansen og profesjonaliteten er.

Det er svært uheldig og meget sårbart hvis det å få god hjelp er personavhengig, og ikke systemavhengig. Og jeg syns det er svært betenkelig når helsehjelp erstattes med politi og glattcellebesøk fordi pasienten har det vanskelig og helsepersonell mangler kunnskap og kompetanse i vurderinger og handlemåter.

LES MER: I 2011 hadde Otto bestemt seg for å ta livet sitt. Nå driver han eget selskap

Jeg som mor er selv blitt en forbruker av helsetjenester hos psykolog for å klare å stå i hverdagen med et psykisk sykt barn som sliter. Jeg ventet også i 3-4 måneder før jeg fikk et tilbud. Og nå som jeg har fått tilbudet og akkurat startet en prosess, så skal sannelig psykologen jeg går til ut i permisjon! Så sånn er faktisk ståa!

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter