Innleggsforfatteren lurer på hvorfor Værnesekspressen kjører i venstre felt i Strindheimtunnelen.  Foto: Terje Svaan

Hvorfor kjører bussen i venstre felt i tunnelen?

Jeg kjører daglig gjennom Strindheimtunnelen i begge retninger og har observert at Værnesekspressen konsekvent kjører i venstre felt gjennom hele tunnelen, både i nord og sørgående løp. Kan Unibuss som har ansvaret for Værnesekspressen forklare hvorfor?

LES OGSÅ: Kjørte i feil kjøreretning

Det kan da ikke være tilfeldig at sjåførene ikke velger høyre kjørefelt. Trafikkreglene paragraf 5.1. sier at så langt forholdene tillater det, skal kjøretøy føres på høyre side av veien. På kjørebane med to eller flere kjørefelt i kjøreretningen skal høyre felt nyttes når ikke trafikkreglene påbyr eller tillater bruk av felt til venstre.

Kommer Unibuss til å forsette å velge venstre isteden for høyre? Dere har da dyktige sjåfører som tør å ta et feltskifte.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter