Debattanten er totalt uenige er i Haugnes sin «fordummende, stereotypiske og generaliserende fordømming» av norske menn.  

Kan vi gå inn i 2020 uten å generalisere?

Jeg leser i Adresseavisen at Svanhild E. Haugnes irriterer seg over fyrverkeri, både på ettermiddagen nyttårsaften og 1. nyttårsdag. Det er en aktuell sak, og motstanden mot privat fyrverkeri blir vel bare større og større. Det er forståelig, jeg er ikke overbegeistret selv, og fyrverkeriet fra Festningen er milevis bedre enn det man kjøper selv uansett.

LES OGSÅ: Det første innlegget til Svanhild Haugnes

LES OGSÅ: Må alt handle om kjønnskrig?

Så der er vi enige. Der vi er totalt uenige er i Haugnes sin fordummende, stereotypiske og generaliserende fordømming av norske menn. Undersøkelser viser at flere kvinner enn menn er mot privat fyrverkeri (ikke raketter, raketter ble forbudt for mange år siden), men hvis det stemmer at 67 prosent av oss er mot privat fyrverkeri, følger det at ikke «alle norske menn» er for privat fyrverkeri. Og om de så er, finnes det ikke belegg for å påstå at de ignorerer sikkerhetsrutiner, utsetter barn for fare, eller drikker seg så snydens at de ikke orker å sende opp fyrverkeriet før to dager senere.

Så, kan vi gå inn i det nye året uten å generalisere? Eller må jeg skrive et nytt leserinnlegg der jeg lurer på hva som er galt i hue på norske hundeeiere? Disse kjøterne som løper etter både folk og dyr og generelt lager kvalme? Kanskje burde vi tvangspåmelde alle disse hundeeierne til Finnmarksløpet, slik at de fikk løpt av seg denne egoistiske trangen til å terrorisere nabolaget med hundebråk i tide og utide?

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

OPPTATT AV DEBATT? Lytt til en debatt-podkast, i regi av ungdommer på Saupstad og Kolstad: Helsesista svarer om ensomhet, sex, følelser og porno