En rumensk kvinne reiste hjem julaften etter at hun fikk beskjed om å fjerne seg fra butikken der hun solgte blader. (Bildet er tatt i en annen sammenheng.)  Foto: Håvard Jensen

Bladselger og juleevangeliet

Hun ble bedt om å holde seg unna butikken. Litt av en praktisering av juleevangeliet!

Når pengen i kisten klinger, varianter av juleevangeliet? I dag har vi hatt en rumensk bladselger på lunsj hjemme hos oss. Hun har vært mer eller mindre fast utenfor døra på vår nærbutikk de seinere åra. Hun er meget beskjeden, er velkledd og står bare inntil veggen og smiler og viser frem bladet som hun skal tjene penger på.

LES OGSÅ: Troen på gode møter - ansikt til ansikt

Vi har aldri sett at hun går fram eller snakker til butikkens kunder. Vi har blitt litt kjent med henne gjennom de siste årene og vet at hennes mann er ufør, hennes mor ble syk i høst så hun kunne ikke komme til Norge før nå like før jul. Hun har to barn, en gutt og ei jente. I kveld tar hun en buss klokken 19 og er hjemme i Romania 1. juledag klokken 12, en reise på ca. 40 timer.

LES OGSÅ: Vi ville aldri godtatt å bli behandlet som dem

Hun kunne fortelle at det er ny «boss» på butikken, og at vedkommende ikke er hyggelig, hun er bedt om å holde seg unna. Jeg kontaktet butikken og fikk til svar at det «dessverre» var forbudt. Litt av en praktisering av juleevangeliet!

Tor Mikkelsen 

Tor Mikkelsen