Berit Skillingsaas Nygård beklager og forklarer.  Foto: Øystein Lie

Beklager skade på dvd

Viser til innlegg i Adresseavisen 16. november, der Terje Carlsen forteller om en lite heldig opplevelse i forbindelse med lån av dvd fra Trondheim folkebibliotek via Levanger bibliotek. Først så vil vi beklage at filmen var skadet og at filmopplevelsen dermed var ødelagt.

Trondheim folkebibliotek hadde per 1. januar 25 440 filmer og i 2018 ble disse lånt ut (i hele landet) 19 764 ganger, mens Levanger har 3250 filmer og hadde et utlån på 4927. Det er stor slitasje på filmene, og etter hvert oppstår det riper og hakk i filmene. For å sikre at filmene ikke er ødelagt er vi helt avhengig av tilbakemeldinger fra dere som er lånere, vi har dessverre ikke mulighet til å sjekke så mange filmer selv. Levanger har en lapp i sine filmer med en oppfordring til lånerne om å hjelpe, dette vil vi innføre i Trondheim også.

LES OGSÅ: Lånt dvd ødela filmopplevelsen

I tillegg til dvd har bibliotekene er en digital tjeneste, Filmbib.no, hvor kortfilmer og dokumentarfilmer er tilgjengelige. Både i Levanger og i Trondheim prøver vi å ha et bredt og godt tilbud, og kan glede Terje Carlsen med at tilbudet i Levanger er bedre enn det Netflix kan tilby. Nye utgaver av Pelle Erobreren er bestilt og vil om få dager være tilgjengelig.

Når det gjelder tilsyn av bibliotekloven så har nok hverken fylkesbiblioteket eller fylkesmannen tilsynsmyndighet. Dersom kommunene ikke oppfyller lovkravet, vil nok både Nasjonalbiblioteket og Kulturdepartementet gå i dialog med kommunene.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter