Pelsdyrbonde Lars Ole Bjørnbet fortviler. Her er han, ved en tidligere anledning, sammen med sønnen Arne Emil Bjørnbet inne hos minkene han avler opp i Agdenes kommune.  Foto: Christine Schefte

Vi er gjort nærmest rettsløse

Jeg som leder i Trøndelag Pelsdyralslag møtte André N. Skjelstad i går, på en minkgård i Levanger. Skjelstad er landbruksansvarlig i Venstre. Han fant ingen ville dyr og mistrivsel, men et mønsterbruk med kontaksøkende husdyr hos Hilde Augdal.

Interessert i debatt og meninger? Les flere saker her.

LES LEDEREN: Dropp omkamp om pelsdyrnæringen

Regjeringa har ikke tatt en eneste verditakst av anlegg og driftsmidler. De aner ikke hva de avvikler, ei heller hvordan det vil gå med oss. De bryr seg ikke om folket sitt.

De skriver i forskriften at aktørene i næringa ikke skal erstattes. Mens Stortinget mener det motsatte. Bøndene skal ikke gå konkurs på grunn av en hestehandel på Jeløya! Regjeringen forsvarer bruken av bokførte verdier som grunnlag for kompensasjon. Det tilsvarer ligningsverdien på bolighuset ditt. Sjekk ligningsverdien din! Det er det du får når huset ditt blir revet, og du tvinges bort fra jobb og inntekt. Som du har utdannet deg til.

LES OGSÅ: Fake news om pelsdyr, Vigdenes?

LES OGSÅ: Avvikler pelsdyrnæringa

Det er vår situasjon nå, i Norge. Helt ufattelig. Det er lønna for ei hundre år gammel eksportnæring som har skaffet Norge milliarder i inntekter, berget bosetting på små gårder fra fjord til fjell. Dokumentert topp dyrevelferd og ønsket ei bærekraftig utvikling av Stortinget i 2017!

Advokatforeningen og fylkesmenn har i skarpe ordelag gjennom høringen om næringa, påpekt uholdbar urimelighet. Vi er gjort nærmest rettsløse. Vi snakker om 170 familier, som kun har drevet ei lovlig næring og fulgt lovverket lydig. Og satset etter vedtaket i 2017.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter


Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Våre debattfelt er åpne 07-00 hver dag. Les debattreglene her.