Marthe Ingeborg Hammer opplevde et skremmende møte på vei til barnehagen der sjåføren var opptatt med å prate i mobilen. Her sammen med barna Markus, Ludvik og Mathilde.  Foto: Privat

Du kjører ikke bil og ser på mobilen

Du kjører videre. Du skremte oss i dag. På grunn av to sekunder med blikket på mobilen.

Det tar to minutter å kjøre til barnehagen. To minutter – med bilen full av det kjæreste jeg har. Oppmerksomme ører. Barnelatter. Øynene på veien. To minutter med hendene på rattet. To verdifulle minutter. To sekunder.

Det tar to sekunder å sjekke mobilen. To sekunder. Du ser ikke på veien. Viktig møte? Viktig flørt? Øynene på telefonen. To sekunder med blikket ned. Det tar to millisekunder å forandre livet i 50 km/t. To millisekunder. I feil kjørebane. På glatt underlag. Barneskrik. Voksenskrik. Tuting. Hoing. Brems! Autovernet? Deg?

LES OGSÅ: 38 tatt i mobilkontroll på samme sted

To utslagsgivende millisekunder. To minutter. Jeg trenger to minutter. Puste, ned med pulsen. Man kjører ikke bil i en sånn tilstand, tenker jeg. Man kjører ikke bil og ser på mobilen heller. Du kjører videre. Du skremte oss i dag. Den trygge veien til barnehagen – utrygg på grunn av to sekunder.

LES MER: «Jammen, æ sjekka bærre Snapchat ...»

To sekunder av din oppmerksomhet. I feil kjøreretning, i 50 km/t rett ved overgangen ved barnehagen. Du hadde kjørt over et lite barn i dag, om det hadde vært et barn der. På grunn av to sekunder med blikket på mobilen.

Du kan høre hele podkasten ved å klikke på denne lenken eller ved å klikke på bildet nederst i denne saken.

Skur - episode 3

Å møte en sjåfør som stirrer i mobiltelefonen i fart mot din bil, er skremmende og livsfarlig, skriver innleggsforfatteren. 
        
            (Foto: NTB / Scanpix)

Å møte en sjåfør som stirrer i mobiltelefonen i fart mot din bil, er skremmende og livsfarlig, skriver innleggsforfatteren.  Foto: NTB / Scanpix